Полицаи регулират само в градовете, по няколко варианта за вход -

...
Полицаи регулират само в градовете, по няколко варианта за вход -
Коментари Харесай

Когато се прибирате, не следобед, последните 15 км по алтернативен маршрут

Полицаи контролират единствено в градовете, по няколко варианта за вход - излаз в София, Пловдив, Варна и Бургас
За да избегнете неприятни моменти по време на пътуването през лятото, постоянно използвайте различни направления за последните 15 километра до вашата дестинация, без значение коя е тя. Много хора пътуват и постоянно в последните километри попадат на скупчвания.

Това, че заобикаляте, няма да удължи времето ви за пътешестване, тъй като огромните километри към този момент са минати. Обходът е за последните 15 километра, където се събират всички, избрали вашата дестинация. Това са новите препоръки на специалистите по пътна сигурност, до които се допита “24 часа ”.

Другите препоръки не са нови, само че са значими. Планирайте пътуването си по този начин, че да не се прибирате в неделя вечер към София да вземем за пример. Почти несъмнено е, че ще попаднете в запушване на автомагистрала “Тракия ” сред 5-и и 15-и километър. По простата причина, че доста хора възнамеряват късно следобедно завръщане в неделя и е все едно да пробвате да сипете морето в чаша за кафе. Неизбежно е преливането.

Съветът на специалистите е, в случай че тръгвате от Слънчев бряг, да го извършите рано сутринта в неделя, да минете през село Миролюбово, тоест да избегнете влизането в самия Бургас, откъдето идват и потоците от Созопол и по̀ на юг, както и камионите от Турция през Лесово.

Като наближите София, се отклонете към Вакарел, оттова през Нови хан и по “Ботевградско шосе ”. Особено в случай че живеете в западната и северната част на столицата, може да хванете и северната дъга и да стигнете до “Люлин ” изненадващо бързо.

Предимствато на този маршрут е, че си гарантирате безвредно и умерено пътешестване и стигате за под 4 часа при съблюдаване на рестриктивните мерки и без рисково шофиране.

Другото доста значително е, че заран слънцето грее откъм изток, т.е. откъм морето, а не против очите ви.

А най-големият фактор за умората при шофирането е непрекъснатото присвиване на очите против слънцето.

Ще видите по какъв начин прибирането от морето ще ви се стори извънредно леко и бързо. И противоположното - към Черно море рекомендацията на специалистите е да се пътува следобяд, когато слънцето свети изотзад ви.

От позиция на трафика най-добре е да се потегля в събота на разсъмване, а не в петък следобяд. Просто си букнете ранно идване, което сигурно е по-евтино от една спомагателна нощувка в петък, когато ще сте изморени и изнервени, на сутринта ще се успите и съботният плаж отива по дяволите. Тръгвайте доста рано - преди 5 часа на разсъмване. Ако сте си запазили ранно настаняване, към 10 ч към този момент ще сте в морето без стрес

Няколко разновидността за отбягване на тапите на входовете и изходите на София, Пловдив, Варна и Бургас предложиха пътни специалисти, с които “24 часа ” беседва.

Те обясниха, че по-често през лятото има скупчвания на коли на входа, тъй като постоянно хората се прибират едновременно - в петък или неделя, нормално следобяд. Тогава в София и огромните градове служители на реда подкрепят трафика на главните артерии. Извън обитаемоте места обаче пътят е планиран по този начин, че да се саморегулира. Затова служители на реда се намесват единствено при произшествия.

А ето и алтернативните направления За София.

Ако идвате по автомагистрала “Тракия ”, тапите са сред 5-и и 15-и км. Затова отбийте на Вакарел, карайте през Нови хан, а оттова по “Ботевградско шосе ”. Другият вид е да хванете разклона за Равно поле. Може и вместо самата автомагистрала да карате по подбалканския път Карлово - Пирдоп - Златица - София.

В случай че идвате от северозапад, има опция на “Хемус ”. Тя е през Искърското дефиле.

На Владая всеки петък и неделя има реверсивно придвижване, на входа от “Струма ” - също.

За Пловдив

Ако пътувате по “Тракия ”, има 4 входа, от които да минете. Единият е през отбивката до известна бензиностанция и ресторант. Друг е на възела със село Труд. При него ще влезете в центъра на града. Ако изберете входа до село Войводиново, ще се озовете в източната част на Пловдив. Може да минете и по “Рогошко шосе ”.

Алтернатива на автомагистралата е пътят Стара Загора - Чирпан - Поповица - Пловдив, както и хасковският път през Димитровград. Може да изберете и подбалканския маршрут през Нова Загора - Стара Загора - Казанлък - Калофер - Пловдив.

В случай че идвате от Асеновград, то пътят е 4-лентов и тапи няма.

За Варна

Ако идвате от Бургас, може да минете през Аспаруховия мост, а в случай че пътувате по автомагистралата - откъм летището. Алтернативни направления са откъм Златни пясъци през Каменар и около Кичево.

До самата Варна от София се стига най-бързо не през “Хемус ”, а през “Тракия ”, оттова край Айтос се отбивате, минавате през село Миролюбово и стигате до Варна.

За Бургас

Една от вариантите за Бургас е около летище Сарафово. Може да минете и през автомагистрала “Тракия ”, както и по пътя през Айтос.

Разделяйте пътя на две

В последна сметка през лятото пътувате за отмора. Има доста места, в които може да отседнете и да си прекарате добре, без непременно да сте стигнали крайната морска дестинация, към която сте се запътили.

Например, в случай че пътувате за Халкидическия полуостров в Гърция, преспете една вечер в Сандански, сигурно ще си прекарате отлично и ще се върнат силите ви от прелестния въздух, минералната вода, планинската хладина и забележителните виновност.

Отидете на Кулата в ранни зори, ще минете бързо без проблеми и до 11 часа ще сте на Егейско море.

Същото може да извършите, в случай че минавате през Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа. Преспете една вечер на язовир “Кърджали ”. Или в случай че пътувате към Черно море - на Старозагорските минерални бани или в региона на Велико Търново или Габрово. Ако толкоз бързате, има аероплан. Но не забравяйте: с никого не се състезавате! Почивката е да си прекарате добре, а не да стигнете до някаква дестинация в границите на 3 часа, рискувайки живота си. Няма смисъл.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР